acasa
· stiri ·
 recomandari
 dictionar
 medicamente
 despre noi
 contact
 
 
   
Azi:

 

 

Becurile economice degajeazÄ chimicale care ar putea cauza cancer 

Becurile economice emanÄ substanÅ£e chimice care cauzeazÄ cancer, au anunÅ£at oameni de ÅtiinÅ£Ä germani, în contextul în care siguranÅ£a acestor becuri este pusÄ la îndoialÄ. CercetÄtorii au precizat cÄ aceste becuri nu trebuie lÄsate aprinse pentru perioade lungi de timp sau amplasate lângÄ capul unei persoane, întrucât emanÄ substanÅ£e toxice. Uniunea EuropeanÄ vrea sÄ scoatÄ din uz becurile normale incandescente pânÄ la sfârÅitul lui 2012, în încercarea de a reduce emisiile de carbon.

Becurile economice nu trebuie folosite de adulÅ£i la citit sau Å£inut lângÄ capul copiilor, mai spus experÅ£ii. Se Åtie deja cÄ dacÄ un bec "ecologic" este spart, împrÄÅtie cantitÄÅ£i periculoase de mercur. În plus, când aceste becuri funcÅ£ioneazÄ, emit Åi alte substanÅ£e cancerigene. Cercetarea germanilor aratÄ cÄ substanÅ£ele chimice sunt degajate sub formÄ de abur. Printre ele se numÄrÄ fenolul, o otravÄ injectatÄ de naziÅti pentru a omorî victimele din lagÄrele de concentrare, dar Åi naftalinÄ Åi stiren. Testele aratÄ cÄ materialele folosite la fabricarea becurilor sunt probabil responsabile pentru efectele lor secundare dÄunÄtoare. "Un smog electric apare în jurul acestor becuri. De aceea, trebuie folosite cât mai puÅ£in posibil. Nu trebuie folosite în zone neaerisite Åi în niciun caz în apropierea capului", spune Andreas Kirchner, de la FederaÅ£ia Inginerilor Germani.

Raportul, apÄrut la televiziunea germanÄ, a forÅ£at autoritÄÅ£ile sÄ publice o avertizare împotriva "isteriei publice". Departamentul german pentru Mediu insistÄ cÄ becurile sunt sigure.

"Trebuie sÄ efectuÄm mai multe studii pentru a dovedi cÄ ceea ce spun cercetÄtorii germani este adevÄrat", a declarat dr. Michelle Bloor, de la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie. 

Un simplu test de respiratie ar putea depista mai multe tipuri de cancer

In curand se va putea depista orice forma de cancer foarte usor.

Un simplu test de respiratie, ar permite depistarea, indiferent de varsta, a tipului de cancer de care sufera bolnavul.

Acest test de respiratie va putea identifica mai multe tipuri si forme de cancer, precum cel de plamani, de sani, de colon sau chiar si cel de prostata.

Sansa de a renunta la fumat, inscrisa in ADN

 Pe baza unor mostre de ADN, se vor efectua analize genetice în urma cÄrora se poate recomanda pacientului cea mai bunÄ soluÅ£ie pentru a renunÅ£a la fumat.

Noua tehnnicÄ anti-fumat este, deocamdatÄ, în stadiu de proiect, însÄ sunt Åanse sÄ fie implementatÄ în spitale peste aproximativ 3 ani.

În SUA, existÄ circa 50 de milioane de fumÄtori, dintre care 70% declarÄ cÄ vor sÄ renunÅ£e la fumat. ÎnsÄ, foarte puÅ£ini fumÄtori reuÅesc sÄ renunÈe la fumat indiferent ce metodÄ încearcÄ.

In cativa ani va fi posibila regenerarea propriei danturi

Implanturile dentare folosite pentru a înlocui un dinte pierdut ar putea deveni în curand istorie.

Cea mai nouÄ tehnologie de refacere dentarÄ este stimularea creÅterii unui dinte nou.

OdatÄ ce ne-am pierdut un dinte în perioada maturitÄÅ£ii nu mai avem altÄ opÅ£iune decât sÄ apelÄm la implantul dentar. Asta pentru cÄ, desigur, în mod normal nimÄnui nu îi creÅte un al treilea rând de dinÅ£i.

A fost descoperit leacul pentru alcoolism

Un doctor francez sustine ca a descoperit leacul pentru alcoolism, acesta constand intr-un medicament relativ ieftin si comun care vindeca spasmele musculare.

Rezultatele miraculoase ale medicamentului au fost confirmate de medici din mai multe tari.Medicamentul minune care vindeca dependenta de alcool este baclofen.

Este o substanta cunoscuta de ceva timp medicilor, folosita pentru calmarea spasmelor musculare la persoanele care sufera de fibroza cistica sau sunt paralizati complet sau total.In urma unor experimente, s-a demonstrat ca substanta respectiva vindeca alcoolismul si dependenta de cocaina la soareci, insa pana acum nu fusese testata pe oameni, arata The Independent.

Medicul francez Olivier Ameisen povesteste in cartea sa "Le Dernier Verre" (Ultimul pahar), cum a testat el insusi substanta si a fost uimit de efectul miraculos. Doctorul sustine ca medicamentul este atat de eficient incat pacientii care erau in stare grava inainte de tratament pot sa bea fara frica de recidiva a dependentei.

Românii mÄnâncÄ alimente ieftine Åi periculoase pentru sÄnÄtatea lor

Singura etichetÄ care conteazÄ pentru români este cea de la raft, pe care stÄ scris preÅ£ul, nu cea de pe produs, cu ingredientele. Astfel, fÄrÄ sÄ Åtim, zilnic ne intoxicÄm organismul, pentru cÄ de cele mai multe ori alimentele ieftine conÅ£in substanÅ£e nocive în proporÅ£ii foarte mari. Multe E-uri sunt periculoase. Åi ce economisim astÄzi cu mâncarea, dÄm mâine pe medicamente.

DacÄ ne uitÄm atent pe etichetele produselor, aproape toate conÅ£in substanÅ£e nocive. Spre exemplu, bomboanele conÅ£in un aditiv foarte cancerigen, pastrama conÅ£ine nitrit de sodiu, care provoacÄ boli cardiovasculare, iar supele instant conÅ£in tartrazinÄ, un colorant care poate genera crize de astm bronÅic Åi urticarie.

"Sunt substanÅ£e care dau gust bun, care dau un gust excelent. Ba mai mult, umblÄ sus la nivel central, creÅte apetitul . Omul are o plÄcere deosebitÄ de a mânca", a precizat nutriÅ£ionistul Virgil Stroescu.

 

Problemele de vedere, detectate cu ajutorul telefonului mobil 

 

Oamenii de stiinta de la Boston’s Massachusetts Institute of Technology au realizat un dispozitiv care, atasat la un telefon mobil, poate detecta problemele de vedere, informeaza advarul.ro.

Conform sursei citate, tehnologia testeaza acuitatea vizuala a utilizatorului folosind ecranul telefonului si un software inteligent rapid si usor de folosit.

"Se stie ca doua miliarde de oameni din intreaga lume au un defect de refractie. Din pacate, aproape 500 de milioane de oameni, in special din statele in curs de dezvoltare, nu au acces la serviciile medicale oftalmologice", sustine prof. Ramesh Raskar, coordonatorul proiectului.

Pacientul trebuie sa priveasca printr-un dispozitiv si sa alinieze intr-un anumit mod o serie de puncte si linii colorate, cu ajutorul sagetilor de pe tastatura telefonului. Operatiunea este repetata de opt ori cu fiecare ochi, de fiecare data pozitia semnelor din imagine fiind diferita. Intreg procesul nu dureaza mai mult de doua minute. Softul instalat pe telefonul mobil va analiza apoi datele si va da in scurt timp rezultatul exact.

Noul dispozitiv reprezinta o metoda ieftina de diagnostic. 

Vaccin realizat prin intermediul unui plasture 

Cercetatorii americani au realizat un plasture care ar putea sa inlocuiasca acele dureroase, transmite romanialibera.ro. Acest plasture contine 100 de ace mircorscopice, de doar 0,65 de milimetri lungime, care se dizolva in piele.

In urma testelor de laborator realizate pe soareci s-a constatat ca aceasta noua tehnologie produce un raspuns mai bun la imunizare, in comparatie cu intepatura conventionala.

Pentru a testa noua tehnologie, cercetatorii au incarcat acele cu vaccin antigripal. Un grup de soareci a fost vaccinat cu acul traditional, hipodermic, iar alt grup a fost vaccinat cu ajutorul plasturelui. Astfel, dupa trei luni, oamenii de stiinta au descoperit ca plasturele a produs un efect de imunizare mai mare decat cel al vaccinului prin metoda clasica. Specialistii sustin ca, in urmatorii doi ani, vor incepe sa faca aceste teste si pe oameni.

"Viziunea noastra este ca oamenii vor primi plasturele prin posta sau il vor cumpara de la farmacie, apoi il vor aplica singuri", a spus Sean Sullivan, liderul echipei de cercetatori de la Georgia Tech.

 
 
 
© Farmacia Dulfu SRL   conditii de utilizare  ·  Realizare web: www.ideus.ro